Heb je het al gehoord?!

H

Met onze zintuigen verkennen wij de wereld en beschermen we onszelf. Toch beschermen wij onze instrumenten vaak niet goed genoeg. Je oren zijn instrumenten die zorgen voor een groot deel van je beleving en veiligheid. We luisteren naar muziek om vrolijk te worden en we worden worden gealarmeerd door het horen van sirenes.  Wanneer je langdurig wordt blootgesteld aan harde geluiden van bijvoorbeeld industriële machines kun je een gehoorbeschadiging oplopen. Suizende of piepende oren, ook wel tinnitus genoemd, kunnen het resultaat zijn. Vanaf 80 decibel kan geluid al schadelijk zijn. Herstellen van gehoorschade is niet mogelijk, voorkomen wel!

Otoplastieken op maat

Otoplastieken zijn simpel gezegd gehoorbeschermers op maat. Wanneer je veelvuldig wordt blootgesteld aan lawaai is het aan te raden om otoplastieken aan te schaffen. Voor een kleine klus aan huis volstaan oorkleppen. Het ziet er ook nog wel professioneel uit wanneer je op de ladder staat met een uit de kluiten gewassen koptelefoon. Wanneer je regelmatig klust zou je ook nog kunnen kiezen voor universele oordoppen. Maar zowel de standaard oorkleppen als oordoppen zijn niet heel comfortabele en bieden maar bescherming tot op zekere hoogte.

Met op maat gemaakte otoplastieken zal je optimaal draagcomfort ervaren en wordt lawaai volledig geneutraliseerd. Daarbij zijn er voor vele situaties otoplastieken. Denk aan slapen, zwemmen of voor in het verkeer. En een DJ stelt weer andere eisen dan een kraanwerker. Wanneer je in de industrie, bouw of scheepvaart werkt is het aan te raden om eens bij Delftechniek te kijken. Ze maken otoplastieken op maat en hebben ook een ruim assortiment beschermende kleding  en schoeisel.