Welke soort radiator heb ik nodig?

W

Tijdens de koudere maanden wilt u er graag warmpjes bijzitten. Hiervoor is het hebben van een goede radiator essentieel. Maar welke radiator is nu het meest geschikt voor het opwarmen van de ruimte waar u zich in bevindt? Wij hebben een aantal radiatoren voor u op een rij gezet.

Ledenradiator

De ledenradiator is een type verwarming waarbij diverse verticale holle platen met elkaar verbonden zijn. Het is een sterke radiator die veel warmte vast kan houden en daardoor erg geschikt is voor hoge en grote ruimtes.

Elektrische radiator

Als u een ruimte heeft die niet over een centrale verwarming beschikt dan is de elektrische radiator de oplossing. U sluit de verwarming eenvoudig aan via het stopcontact. Het grootste voordeel van dit type is dus de flexibiliteit.

Raamradiator

Heeft u een ruime waarbij de ramen doorlopen tot aan de vloer? Dan valt een raamradiator u zeker aan te raden. Dit type is slechts 20 centimeter hoog en wordt aan de vloer bevestigt in plaats van aan de muur. Het lichtinval wordt minimaal verstoort doordat de ruimtes tussen de leden groter zijn dan normaal.