3 tips voor het kopen van een hondenbench

3

Krijg je binnenkort een hond in huis en moet je de nodige voorbereidingen treffen? Vergeet dan ook niet een hondenbench aan te schaffen. Maar waar moet je op letten bij de aankoop? Er zijn immers zeer veel verschillende soorten, dus de keuze kan een moeilijke zijn. Wij hebben een aantal bruikbare tips voor je opgesteld waar je op moet letten.

1.      Ruimte

Je hond zal genoeg ruimte over moeten houden om te kunnen zitten, draaien, liggen en staan. Meet daarom de hond op in de lengte en hoogte en tel daar minstens 15 centimeter bij op. Houd uiteraard ook rekening met de eventuele groei. Als je hond nog jong is dan zal het waarschijnlijk nog groeien. Het zou zonde zijn als je over een jaar een nieuwe bench moet kopen.

2.      Voor eventjes of voor lang?

Als tweede moet je voor jezelf helder stellen waar je de bench voor gaat gebruiken. Zal de hond maar eventjes in de bench moeten zitten als je boodschappen doet, of brengt hij meerdere uren in de bench door omdat je moet werken? In dat laatste geval is het belangrijk dat je kiest voor een grote bench.

3.      Op pad?

Als laatste moet je bedenken of je een bench gebruikt om de hond te verplaatsen. Anders is het niet onverstandig om ook je kofferbak op te meten. Daarnaast kan het je aangeraden worden om te kiezen voor een inklapbare variant. Zo kun je de bench eenvoudig inklappen wanneer je het niet gebruikt. Zo bespaar je weer ruimte.