Auto verkopen? Wat heb je nodig?

A

Auto verkopen? Wat heb je nodig? Wij leggen het in dit artikel haarfijn uit! Zodoende kun je zonder zorgen van je auto af.

Wat je echt nodig hebt om je auto te kunnen verkopen, is het complete kentekenbewijs. Hoe het kentekenbewijs eruit ziet hangt af van de aankoopdatum. Heb je de auto voor 1 januari 2014 gekocht, en nooit een nieuw kentekenbewijs aangevraagd, dan heb je nog de oude versie. Heb na de auto na 1 januari 2014 gekocht, of na deze datum een keer een nieuw kentekenbewijs aangevraagd, dan ben je in het bezit van de nieuwe versie van het kentekenbewijs.

 

De oude versie

De oude versie van het kentekenbewijs bestaat uit 3 papieren; deel 1a, deel 1b en deel 2.

1a=het voertuigbewijs met de technische gegevens

1b=tenaamstellingsbewijs met de naam van de eigenaar erop

2=het overschrijvingsbewijs (welke je normaal altijd thuis bewaard)

 

De nieuwe versie

De nieuwe versie van het kentekenbewijs bestaat uit een kentekenpas (formaat bankpas) en een A4 papier met een daarop ingevulde code. Deze samen zijn het kentekenbewijs. 2 items dus.

 

Kentekenbewijs niet compleet

Is het kentekenbewijs niet compleet, dan kun je de auto dus niet verkopen. Wat je doet is een nieuw kentekenbewijs aanvragen op de website van de RDW. Online betaal je een bedrag van rond de 30 euro, en een nieuw kentekenbewijs wordt naar het adres gestuurd, waarop de auto is ingeschreven. Je kunt geen losse delen bestellen, alleen een complete set. Ben je een deel kwijt, of alles, dan je dus een compleet nieuwe set aan.

 

Nummertje in de kentekenplaten

Wanneer je een nieuw kentekenbewijs aanvraagt, omdat je een deel bijvoorbeeld kwijt bent, heeft geen invloed op de kentekenplaten. Deze houd je gewoon. Soms zie je een auto met een kentekenplaat met een ‘1’ of ‘2’ erop. Dit is omdat de plaat opnieuw is gemaakt omdat je de originele kwijt bent. Zodoende wordt voorkomen dat er nog iemand rondrijd met dezelfde platen.