Welke soort camper past bij mij?

W

Er zijn tegenwoordig veel soorten campers te koop, waarbij het moeilijk kan zijn om te zien welke opties er allemaal zijn. Daarnaast is het ook moeilijk om erachter te komen wat nou de campereigenschappen zijn en welke jij nou ├ęcht zoekt. Vandaar dat ik jou vandaag kom uitleggen welke opties jij hebt en waar campers het beste in excelleren. Je zult alle voor en nadelen dus terug vinden.

Soorten campers

In het algemeen geldt dat er drie soorten campers beschikbaar zijn, nieuw en tweedehands. Dit zijn de buscampers, alkoof campers en integrale campers. Uiteraard allen met hun eigen voordelen en nadelen!

1. Alkoof camper

Deze soort camper is per direct te herkennen aan de extra grote voorkant waar de bestuurder en inzittende zich bevinden. Er is meer ruimte beschikbaar in deze campers, waarbij er twee bedden kunnen worden geplaatst in de achterkant van de camper, ook wel de alkoof ruimte genoemd. Ideaal voor families met kinderen! Door de extra ruimte, zal de camper zwaarder zijn en dit zal je terug zien in de benzinekosten.

2. Integrale camper

Deze type camper heeft algemeen gezien de meeste functionaliteit en luxe. Er is meer ruimte beschikbaar in deze campers, zelfs boven de bed cabine. Hier kan dan indien nodig nog een extra bed worden geplaatst. Vaak is het interieur gemaakt van kunststof, wat het een zeer duurzame aankoop maakt. Uiteraard zit hier ook zijn prijs aan vast, dus bereidt je voor op het betalen van een grote som geld.

3. Buscamper

Allereerst, de buscamper. Deze camper is redelijk beperkt in gebruik, heeft veel weg van een reguliere bus die gebruikt wordt voor het leveren van pakketten en werkt het beste voor twee personen. Je kunt gewoon gaan staan in deze bus door het hoge dak en de buscamper kan op veel wegen terecht in het dagelijks verkeer. Uiteraard zitten hier ook nadelen aan vast, zoals weinig opslagruimte, een hoge aanschafwaarde en beperkte sanitair middelen.

Er zijn veel garages waar een camper kopen Brabant een optie is. Vraag gerust naar alle mogelijkheden die er zijn met betrekking tot campers.