De Ideale Surfvakantie

D

De zomer is nog niet ten einde. Er is dus nog tijd om van een lekkere surfvakantie te gaan genieten. Als je dat altijd al hebt kunnen doen is het misschien nu de tijd om bij SurfHolidays.com of een andere reisorganisatie een last minute te boeken en te vertrekken. Maar wat houdt zo’n surfvakantie nou precies in? Kun je alleen maar surfen tijdens zo’n surfvakantie? Moet je echt je surfboard en andere surfbenodigdheden helemaal meeslepen naar het buitenland? En wat als je nou altijd al hebt willen surfen maar het nog nooit eerder gedaan hebt? Lees verder om hierover wat meer te weten te komen. Wij informeren je er namelijk graag over.

Wat is een Surfvakantie?

Een surfvakantie is een vakantie die helemaal gericht is op surfen. Tja, de naam gaf het eigenlijk al aan. Het is in ieder geval de droom van iedereen die surfen als passie heeft. De accommodatie van een surfvakantie is vaak gelegen aan een mooi meer of een schitterende zee waar genoeg golven zijn om jouw hobby of passie de hele dag door uit te kunnen oefenen.

Waar Vind je Surfvakanties?

Je kunt eigenlijk overal waar voldoende golven zijn voor een surfvakantie wel een surfvakantie boeken. Een surfvakantie hoeft immers niet als dusdanig bestempeld te worden door een reisbureau al hebben degenen waarbij dat wel zo is vaak de beste faciliteiten voor surfen en andere watersporten. Bekende plekken om te surfen zijn San Juan del Sur, Costa Rica, Fuerteventura, Lissabon en Santa Teresa. Maar eigenlijk kun je op veel plekken op en rondom de Canarische Eilanden wel erg mooi surfen. Kijk van tevoren wel goed welke plekken in die tijd van het jaar de beste golven en zee hebben. Zo weet je zeker dat je niet teleurgesteld wordt.

Nog Nooit Gesurft

Iedereen moet ergens beginnen. Het voordeel van een echte surfvakantie is dat er daar op het vakantiepark of bij het hotel wel een surfschool is waar je kunt leren surfen. Je krijgt dan de beginselen van surfen mee en kan ze meteen in de praktijk brengen op verschillende uitdagende locaties.

Surfbenodigdheden Huren

Als je pas begint met surfen ga je natuurlijk niet meteen een gehele set inclusief surfplank, duikbril en wetsuit aanschaffen. En ook als je wel al een goed surfboard hebt is het niet altijd handig om die helemaal mee te slepen. Op locatie is het vaak wel mogelijk om bepaalde dingen te huren. Zo kun je eerst kijken of je surfen echt wel zo leuk vind en heb je ook niet de heisa van een surfplank meenemen in het vliegtuig.

Andere Activiteiten

Je zal een groot deel van je vakantie aan surfen besteden. Maar er zijn natuurlijk nog andere dingen die je tijdens je surfvakantie kunt doen. Aangezien er voldoende water zal zijn kun je ook andere watersporten beoefenen zoals zwemmen, duiken en snorkelen. Ook is er de kans dat je al dat water eventjes helemaal zat bent. Dan kun je ook eens een wandeling maken door het dorp of de stad waarin het surfoord is gevestigd. Je kunt een fiets huren en daarmee de omgeving verkennen of juist de toerist uithangen en wat nabijgelegen bezienswaardigheden opzoeken. Welke dat zijn verschilt per locatie.

Wacht niet te lang met het boeken van jouw surfvakantie want voor je het weet is het alweer winter.