Gouden Slavenarmbanden

G

Elke modebewuste vrouw heeft wel een paar slavenarmbanden in huis. En waarom ook niet? Deze armbanden zijn altijd trendy, ze zitten heerlijk en je kunt uit vele soorten en maten kiezen. Of je nu kiest voor een gouden slavenarmband of een kleurrijk model met opvallende motieven, met slavenarmbanden zul je altijd aantrekkelijk en verzorgd voor de dag komen!

 

Historie van slavenarmbanden

Je kunt aan de naam al horen dat slavenarmbanden voortkomen uit een vervelend stukje geschiedenis. Al voor de tijd van de Grieken en Romeinen werden slaven vastgeketend en ze moesten onder dwang werken. Door ze te ketenen konden ze niet stiekem ontsnappen. Later kwamen er steeds meer rijke mensen die armbanden droegen als sieraden. De armbanden werden steeds mooier en verfijnder tot ze alleen nog maar slavenarmbanden bij naam waren. Een gouden slavenarmband heeft gelukkig niets meer te maken met de slavenarmbanden van destijds.

 

Gouden Slavenarmband

Bij slavenarmbanden is de maat niet zo heel belangrijk. Omdat slavenarmbanden lekker ruim zitten passen ze eigenlijk altijd. Als je een chique model wilt uitzoeken is een gouden slavenarmband nog steeds een pronkstuk in elke collectie. De meeste slavenarmbanden zijn verguld. Dat betekent dat er een dun laagje goud over een andere, en meer stevige metaalsoort wordt gegoten. Dan heb je toch echt goud om je pols maar dan veel goedkoper!’

 

In Aziatische landen zie je wel eens gouden slavenarmbanden van puur goud. Maar die worden vaak gebruikt als een soort spaarrekening. Die worden netjes bewaard, en als er moeilijke tijden aanbreken kunnen ze die verhandelen, want 24 Karaat goud behoudt zijn waarde. Soms mag de gouden slavenarmband even uit het juwelenkistje voor een speciale gelegenheid.

 

Slavenarmbanden in Europa

In Europa zie je vaak 18 Karaat goud. Dat noemen ze een legering, dat is een combinatie van goud en een ander metaalsoort. Puur goud is namelijk vrij zacht, met andere metalen kun je slavenarmbanden maken die veel harder zijn. De reden dat het wel mogelijk is om slavenarmbanden in echt goud te maken is het gebrek aan versieringen. Met goud kun je eigenlijk geen steentjes inleggen, die kunnen los gaan. Daarmee kun je voor het uiterlijk eigenlijk beter kiezen voor vergulde slavenarmbanden, die zijn er wel in allerlei soorten en maten, en die behouden hun vorm voor een lange tijd.

 

Naast gouden slavenarmbanden zijn er ook volop andere modellen, en tegen scherpe prijzen. Kijk snel in de webshop en laat je verrassen. Omdat bij slavenarmbanden de maat niet van belang is zijn het ook ideale sieraden als cadeau!