De beste surfplekken in Europa

D

Als je van surfen houdt, dan ben je op zoek naar de beste plekken om te surfen. In Nederland kun je aan de kust ook surfen, al heb je daar lang niet altijd de meest ideale omstandigheden. Verspreid over Europa zijn er veel verschillende plekken te vinden waar de omstandigheden erg goed zijn en waar veel surfers dan ook vaak komen om hun hobby te beoefenen. Wij nemen je graag mee naar een aantal van deze hotspots.

Spanje – San Vicente de la Barquera

Tussen Gijon en Santander vind je San Vicente de la Barquera. Dit prachtige stukje kust aan de noordkant van Spanje is ideaal voor surfers. Het is een schilderachtig dorpje en je vindt er prachtige zandstranden. Een rivier die uitmondt in de zee zorgt voor perfecte omstandigheden om goed te kunnen surfen. Deze nostalgische omgeving zorgt niet alleen voor een zeer actieve vakantie, maar bovendien kun je je ogen uitkijken in deze prachtige omgeving.

Portugal – Madeira

Madeira is een Portugees eiland dat ver van het vaste land af ligt. Het wordt ook wel bloemeneiland genoemd vanwege het vele groen dat op het eiland te vinden is. Naast prachtige natuur heeft Madeira ook prachtige plekken om te surfen. De meeste van deze plekken vind je in het zuidwesten van het eiland, omdat deze plekken door de bergen van het eiland worden beschermd tegen de wind. Madeira staat bekend als een plek voor voornamelijk gevorderde surfers.

Frankrijk – Hossegor

Aan de bekende Franse regio Cote d’Argent vind je de badplaats Hossegor. Deze plaats ligt aan de Atlantische oceaan en is een zeer geliefde plek onder surfers. Op de juiste momenten als de omstandigheden op zijn best zijn, kunnen hier enorm hoge golven ontstaan. Door de diepe kloof die hier in de oceaan ligt in combinatie met de zandbanken voor de kust, is het hier een groot deel van het jaar ideaal voor surfers.

 

Dus sta jij te popelen om weer met je surfplank de mooiste plekken van Europa af te gaan? Boek je vliegticket naar één van de mooiste surfplekken van Europa en geniet van een heerlijke, actieve vakantie.