Ontstaan van het overhemd

O

Bijna iedereen heeft wel een overhemd voor het werk. Overhemden worden meestal gedragen bij nette aangelegenheden maar het kan ook voor alledaags gebruik worden gedragen.

De geschiedenis

Vroeger werden overhemden vooral gebruikt onder een pyama. Het was een soort extra laagje wat je tegen de kou beschermde. De eerste overhemden waren redelijk simpel, geen kraag en geen manchet knopen. Deze overhemden werden tevens over het hoofd aangetrokken in plaats van het losmaken van knoopjes. Na verloop van tijd werden overhemden steeds populairder en werd het niet alleen meer onder een pyjama gedragen. Het werd voornamelijk van zijde of linnen gemaakt en de kraag die er later bij kwam werd enorm versierd om de aandacht tot je te nemen.

Maatwerk overhemden

Massaproductie was niet meer. De mens wilde een overhemd die perfect paste bij hun eigen lichaam. De wat rijkere mensen kochten maatwerk overhemden bij de beste kledingmakers in de buurt, terwijl de arme mensen een overhemd droegen die door hun vrouw was gemaakt.

Het huidige overhemd aanbod

In het jaar 2015 wordt een overhemd door man en vrouw gedragen, vroeger vaak alleen door mannen. Bij veel mensen is het Italiaans overhemd erg in trek. Tegenwoordig maakt het niet zoveel meer uit van welk materiaal een overhemd gemaakt wordt, ze zijn ook praktisch in iedere kledingwinkel te vinden. Voor de wat meer welvarende mens is een overhemd op maat nog steeds favoriet. Deze worden vaak naar een stomerij gebracht om ze in top conditie te behouden, vervolgens worden ze netjes aan een kleerhanger in de kast opgehangen om het netjes te houden. Voor kleding tips wanneer u een bruiloft bijwoont is dit een interessant artikel.