Scooter helm kopen online

S

Scooter helm kopen kan een hele opgaaf zijn. Er zijn veel merken, types, maten en kleuren. Waar moet je beginnen met de keuze van een scooter helm? We zullen de standaard overwegingen voor je op een rijtje zetten. Met deze checklist wordt scooter helm kopen wel heel eenvoudig.

Meet je hoofd: Pak een meetlint en meet de omtrek van je hoofd. Scooter helmen worden geleverd in verschillende maten. Je ziet altijd een indicatie in letters zoals S, M, L en XL maar ook in centimeters. Een helm die te klein is zal strak zitten en je bloedsomloop afknijpen. Een scooter helm die te los zit kan wegglijden. Met name jethelmen kunnen bij sterke wind naar achteren glijden.

Kies een model: Je kunt allerlei soorten scooter helmen kopen maar gelukkig zijn er slechts drie standaard types; jethelm, integraalhelm en systeemhelm. De jethelm is een open model met soms een optionele vizier, een integraalhelm is een helm die van binnen gewatteerd is en helemaal afsluit, een systeemhelm lijkt veel op een integraalhelm maar de kinbeschermer is los te koppelen waarmee je de helm eenvoudig af kunt zetten.

Kijk naar de kleur: De keuze voor een kleur maakt wel degelijk verschil. In de eerste plaats is het gewoon leuk om een mooie kleur te kiezen. Daarnaast heeft het ook wel praktisch nut. Een zwarte helm zal in de zomer sneller opwarmen vanwege het zonlicht. Een witte helm weerkaatst het zonlicht. Met een systeemhelm kan dat meerdere graden schelen. Een helm met felle kleuren valt ook meer op in het verkeer. Natuurlijk kun je voor stijlvol zwart kiezen, maar het is niet de enige keuze.

Koop altijd een nieuwe scooter helm:

Bij een tweedehands model weet je nooit of de helm schade heeft geleden. Ook al is de buitenschil perfect, het kan zijn dat er een barst aan de binnenkant zit die je niet kunt waarnemen. Die paar tientjes verschil in prijs is de impact bij een ongeval niet waard. Daarnaast is een nieuwe helm ook een stuk frisser!

Je ziet; scooter helm kopen is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Meet je hoofd goed op, kies het model dat bij jouw rijgedrag past, zoek naar een mooie en praktische kleur en koop een nieuwe scooter helm waar je nog jarenlang van zult genieten. Je kunt in de webshop ook losse vizieren bestellen en speciale brommer mutsen voor in de winter. Zo kun je altijd veilig en stijlvol de weg op. Ben jij op zoek een een goedkope scooter helm? kijk dan snel op scooteronderdelenshop.com