Tips om je auto sneller te verkopen

T

Als je pech hebt ben je weken bezig om je auto te verkopen. Niet elke auto verkoopt even makkelijk en een goede advertentietekst schrijven is ook een kunst. Je auto verkopen op basis van alleen de technische gegevens is niet altijd voldoende. Je moet er meer werk van maken. Hierdoor verkoop je de auto niet alleen makkelijker maar kunt er bovendien meer geld voor terugkrijgen.

Goede foto’s

Goede foto’s bij je advertentie zijn heel erg belangrijk. Het eerste waar mensen naar kijken zijn de foto’s. Daarna pas naar de inhoud van je advertentie. Een goede foto maken is minder moeilijk dan je denkt. Kies een rustige omgeving waar je niet wordt afgeleid door verkeer en geluid. In de buurt van een bos, meer, grasveld, dijk of industrieterrein is vaak erg prettig. Zorg daarnaast dat je de zon, indien aanwezig, in je rug hebt. Verplaats zo nodig de auto zodat je de auto ook vanaf de andere kant kunt fotograferen. Tegenwoordig is de gemiddelde mobiele telefoon uitstekend geschikt voor het maken van foto’s. Wel moet je er op letten dat je voldoende licht hebt. Ga niet ‘s-avonds laat foto’s proberen te maken omdat de auto er dan een stuk slechter op komt te staan.

Goede advertentietekst

De kop is het aller belangrijkste bij je advertentie. Deze informeert de bezoeker snel om welk model, type en uitvoering het gaat. Zaken die je erbij wil vermelden zijn de sterke punten van de auto. Heb je nog 10 maanden apk dan is dit een absoluut pluspunt. Ook recent onderhoud, een lage kilometerstand of een ander extraatje kan jouw auto laten opvallen tussen de andere auto’s.
Zorg voordat je de advertentie plaatst dat je de autopapieren binnen handbereik heb. Zonder papieren kun je auto namelijk niet verkopen en overschrijven op iemand anders naam. Nieuwe papieren aanvragen is redelijk eenvoudig. Dit kun je via internet regelen en kost je ongeveer 35 euro.

Auto verkopen

Heb je een beller te pakken welke een afspraak wilt? Mooi zo! Laat maar komen. Stel nog wel even een verkoopcontract op zodat je de nieuwe eigenaar niet nog eens terugziet. Soms wil het eens gebeuren dat de auto ineens een defect vertoont of dat de koper iets ontdekt waar hij of zij niet blij mee is. Een verkoopcontract is bindend en daarmee kan de verkoop niet teruggedraaid worden.

Succes! Oja.. wil je meer tips en informatie over dit onderwerp? Kom dan langs op de website: http://tipsautoverkopen.nl/