Doetinchem, een prachtige stad in de Achterhoek

D

Doetinchem is een rustige stad in de provincie Gelderland, het is gelegen aan de rivier de Oude IJssel. De stad Doetinchem heeft een geschiedenis die dateert van de negende eeuw, met haar bijna 45.000 inwoners is het dan ook de grootste stad in de Achterhoek. De stad heeft veel te bieden voor elke leeftijdsgroep. Volop winkelmogelijkheden, een groot aanbad horecagelegenheden en de bos- en waterrijke omgeving is uitstekend voor de fiets- en wandelliefhebber. De jachthaven aan de Oude IJssel biedt ook diverse uitgaansgelegenheden voor iedereen.

vakantieparken aanbiedingVanuit Doetinchem en de omgeving zijn er vele leuke manieren om de Oude IJssel te ontdekken. Zo is het mogelijk om rustig over de rivier te kano├źn of in een bootje van alles te bekijken in de directe omgeving. Zo kunt u bijvoorbeeld vanuit het mooie dorpje Almen genieten van een vaartocht over de Berkel. De ervaren schippers vertellen dan onderweg enthousiast van alles over de omgeving en de prachtige natuur die te zien is in het Berkeldal.

Tevens zijn er diverse mooie fietsroutes die langs de Oude IJssel lopen die de moeite waard zijn om vanuit uw vakantiewoning te berijden. Er is een groot aantal kastelen en landhuizen te bewonderen in de Achterhoek, maar liefst 21 locaties zijn er te zien. Deze liggen verspreid over het landschap en sommigen worden nog steeds bewoond door het nageslacht van een baron of een graaf. De fiets- of wandelroutes gaan vaak langs deze bezienswaardigheden.

Attracties in de Achterhoek

De Achterhoek heeft een ruim assortiment wat betreft attracties. Houdt u van wandelen dan is een bezoek aan het grootste doolhof van Europa zeker aan te raden. De omgeving kent ook diverse musea waar u wat kunt ervaren van de rijke cultuur van de Achterhoek. Voor de meer actieve genieter zijn er tal van speelparadijzen, een kartbaan en een Klimbos Achterhoek in Ruurlo.

Voor diegene die zich interesseert in de geologie, zoals mineralen en fossielen, is er zelfs een Steengroeve in Winterswijk. Voor de gezinnen met kinderen zijn er ook talloze attracties die een bezoek waard zijn, zoals Erve Brooks, Sevinks avonturenpark, het land van Jan Klaassen en het belevingspark Cactus Oase.

Verblijven in de regio Doetinchem

Landal vakantiepark gelderlandVakantieparken in Gelderland bieden vele faciliteiten. De populairste plek bij uitstek om in de regio Doetinchem te verblijven is Landal Stroombroek. Dit uitgebreide vakantiepark ligt te midden van mooie bossen, traditionele dorpjes en landerijen. De stad Doetinchem ligt slechts op 5 kilometer afstand van het vakantiepark. Het park kent een grote recreatieplas met een kabelwaterskibaan. Voor een echte rust- en ontspanningskuur kunt u terecht in het wellnesscentrum Palestra. U heeft als gast van het park daar vrije en onbeperkte toegang. Het vakantiepark beschikt over maar liefst 225 vrijstaande bungalows waar u het echte vakantiegevoel kunt ervaren met uw gezin. Bijkomend voordeel van dit hoge aantal bungalows, is dat Landal Stroombroek vaak goede aanbiedingen heeft om deze bungalows vol te krijgen.

Voor de kinderen is er ook volop gelegenheid om een bezoek aan dit park onvergetelijk te maken. Zo is er de lieve beer Bollo die in zijn eigen huisje in Landal Stroombroek woont.
Tevens is er een leuke indoorspeelplaats, een Kids en Running track, een airtrampoline, een insectenhotel en diverse speeltuinen.

Ook voor het eten en drinken bent u bij dit park van alle gemakken voorzien. Zo is er een Timber’s Brasserie, de Smulgaard, een afhaal- en snackshop en een ParkShop voor dagelijkse boodschappen.