Uit welke ramen kan ik kiezen?

U

Bijpassende kozijnen

Het kiezen van het perfecte raam voor bij uw woning kan moeilijker zijn dan u denkt. Het is belangrijk om te weten aan welke functies uw raam moet voldoen en welke producten u dus precies nodig heeft. Voor kozijnen, zijn er over het algemeen drie opties waar u uit kunt kiezen naast design, namelijk het materiaalsoort. Hierbij zijn er drie hoofdmaterialen die worden gebruikt voor kozijnen, zoals u hieronder ziet.

1.      Houten kozijnen

Houten kozijnen zijn, vergeleken met aluminium en kunststof kozijnen, een stuk duurder in aanschafwaarde en onderhoud. Ze zijn er elegant en net uit, hebben een lange levensduur en isoleren een huis goed. Deze zijn vaker te vinden in grotere, luxere en dus algemeen duurdere huizen.

2.      Aluminium kozijnen

Aluminium is een zeer licht maar toch sterk materiaal, wat dus een perfect materiaal is om kozijnen te maken. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van een anodiseer laag om corrosie te voorkomen. Aluminium is een zeer duurzaam product maar staat ook bekend als een materiaal die niet goed isoleert.

3.      Kunststof kozijnen

Deze kozijnen komen het vaakste voor in huizen en zijn de goedkoopste optie van deze drie mogelijkheden. Ze zijn duurzaam, hebben lage onderhoudskosten, isoleren goed en zijn recyclebaar. Het is wel opmerkelijk wanneer kunststof wordt gebruikt voor kozijnen, aangezien het er goedkoop uit kan zien.

Glas kiezen voor bij uw ramen

Naast kozijnkeuze, is het ook belangrijk om een glaskeuze te maken voordat u een regionale loodgieter Geldrop inschakelt voor de constructie van uw ramen. Het is belangrijk om uw huis goed te isoleren tegen kou, om zo uw energiekosten zo laag mogelijk te houden. Vandaar dat enkelglas in ramen steeds minder wordt gebruikt, aangezien dubbelglas ramen door jaren heen de duurdere kosten snel terugverdiend.

Daarnaast kan door middel van een metalen coating en het edelgas Argon ervoor worden gezorgd dat het glas nog beter isoleert. Hoewel, dit is uiteraard ook weer duurder!