Bespaar op je verzekering met deze websites

B

Vijf manieren waarop jij geld kunt besparen.

Besparen op je verzekeringen is heel goed mogelijk.

 

1: Bepaal wat je nodig hebt.

Een verzekering is om een risico af te dekken. Vraag jezelf daarom af welke risico’s jij loopt. Woon je in een ongure buurt en heb je een hoop apparatuur in huis? Verzeker dan je inboedel. Ben je ondernemer en heb je niet genoeg spaargeld voor het geval je een paar maand uit de running zou zijn? Neem dan een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). De beste samenstelling is namelijk het pakket wat het beste bij jou past.

2: Ga shoppen

De ene verzekeraar is de andere niet. Kijk daarom goed rond naar wat er allemaal te halen valt, want tussen verzekeraars is een hoop verschil. Door prijsvergelijkingssites te gebruiken, vind je al snel de goedkoopste autoverzekering, woonhuisverzekering en inboedelverzekering.

3: Kies voor combi’s

Bij veel verzekeraars krijg je korting op het moment dat je meerdere verzekeringen in één keer afneemt. Die korting kan al snel oplopen tot tientallen euro’s per maand, dus kijk hier goed naar.

4: Zoek het verzekerde bedrag goed uit

Verschillende verzekeraars vergoeden verschillende bedragen. Heel vaak (maar niet altijd!) is het zo dat een hogere premie automatisch zorgt voor meer dekking. De vraag is dus welke dekking bij jou past. Uitgangspunt: verzeker altijd datgene wat jij zelf niet zou kunnen betalen, als je iets overkomt.

5: Let op de addertjes onder het gras

Sommige verzekeraars stellen bepaalde voorwaarden aan de acceptatie en het uitkeren. Verdiep je hier dus altijd even in. Laat je goed informeren door sites als die van de Consumentenbond, Radar en Dealhunter, want dan weet je altijd waar je aan toe bent.