Het slopen van een badkamer

H

Vaak wordt een badkamer slopen gezien als een makkelijke taak, maar als er fouten worden gemaakt dan kan dit grootse gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan instortingsgevaar. Vooraf dat je begint moet je aan zaken hebben gedacht zoals het afsluiten van het water en elektriciteit. Draag ook altijd veiligheidskleding zoals een stofmasker, bril en handschoenen. Bescherm je vloeren goed van het puin en gebruik goed gereedschap. Graag geef ik u meer tips omtrent slopen en welk gereedschap essentieel is bij het slopen.

Gereedschap

Het volgende gereedschap is essentieel bij het slopen van uw badkamer.

1. Een slijptol; essentieel om bijvoorbeeld tegels weg te slijpen.

2. Een koevoet; essentieel om zaken los te wrikken en open te krijgen.

3. Een beitel; essentieel om muren en andere stenen of betonnen zaken kapot te krijgen.

4. Een breekhamer; essentieel voor het grote sloopwerk van muren en tegels die erg stevig zijn.

5. Transportmiddel; essentieel om het puin wat van het sloopwerk af komt weg te krijgen.

Tips

Graag geef ik nog enkele tips mee waar u rekening mee kunt houden bij het slopen van uw badkamer.

1. Denk vooraf erover na of er dingen zijn die u wilt bewaren of nog kunt gebruiken in de toekomst. Bij een badkamer kun je hierbij denken aan wastafels of douchebakken waarmee je anderen blij kunt maken.

2. Neem voordat je begint met slopen in kaart waar leidingen lopen zodat je niet per ongeluk dingen kapot maakt die nog functioneel zijn. Om deze leidingen te vinden, kun je een leidingzoeker gebruiken, die in alle bouwmarkten te koop zijn. Deze zal een geluid afspelen wanneer een leiding aanwezig is in de muur.

3. Het afplakken van ruimten om de badkamer heen, zorgt ervoor dat de vloeren onnodig worden beschadigd bij het afvoer van puin. Hetzelfde geldt voor stof wat vrij zal komen uit de sloopwerkzaamheden.

Om mogelijke problemen te voorkomen, kunt u altijd een vakman inschakelen die dit voor u kan doen. Zij hebben alle benodigde informatie voor badkamers Eindhoven.