Sup board voor diverse doeleinden

S

Calorieën verbranden met suppen

Suppen is een sport waarbij je werkelijk alle spiergroepen in je lichaam aanspreekt. Dit betekent natuurlijk dat je er ook veel calorieën mee kunt verbranden en dat het dus een goede sport is om te gaan beoefenen als je af wilt vallen of je gewicht stabiel wilt houden. Maar hoeveel calorieën kun je nu precies verbranden door te gaan suppen? Dit is afhankelijk van de vorm van suppen die je beoefent.

Recreatief suppen

Bij recreatief suppen ben je eigenlijk gewoon lekker op je gemak aan het suppen. Je beweegt je rustig over het water en geniet vooral van de omgeving, bijvoorbeeld. Je bent niet specifiek bezig met intensief sporten, maar vermaakt je gewoon op je sup board. Wanneer je op deze manier aan het suppen bent, dan verbrand je ongeveer 225 calorieën per uur. Dit is te vergelijken met een wandeling van een uur.

Avontuurlijk suppen

Bij avontuurlijk suppen ben je echt ergens naar onderweg. Je maakt een avontuurlijke tour over een langere afstand, door een uniek gebied. Dit zorgt ervoor dat je wat meer snelheid in het suppen legt, wat meer uitdaging en dus ook wat meer belasting op je spieren. Met deze vorm van suppen verbrand je 400 tot 500 calorieën per uur. Dit is te vergelijken met een uur licht joggen. Echter, het is niet te vergelijken met het effect op de spieren. Bij het hardlopen zullen de spieren aanzienlijk sneller verzuren en later meer spierpijn geven dan in het geval van suppen.

Competitie surfen

Natuurlijk kan je ook gaan racen op een sup board. Neem het op tegen je vrienden of schrijf je in voor een echte sup race tegen ervaren tegenstanderd. In dit geval doe je natuurlijk je uiterste best om de wedstrijd te winnen, en dat betekent dat je probeert topsnelheden te bereiken terwijl je je ook moet focussen op het behouden van je evenwicht. In dit geval kan je 850 tot 1000 calorieën per uur verbranden. Dat is natuurlijk aanzienlijk veel! Door je aan deze vorm van suppen te wagen zorg je voor een uitstekende conditie, een geweldige kracht in je lichaam en optimaal functionerende en sterke spieren.

Surf suppen

Surfen op je sup board is niet eenvoudig, maar als je het suppen onder de knie hebt, dan is het zeker een leuke volgende stap. Je kan er aardig wat calorieën mee verbranden, vooral omdat je steeds wisselt tussen hoog intensief en laag intensief sporten. Die komt natuurlijk omdat je tijdens het surfen te maken hebt met bijvoorbeeld golven. Bij veel golven verbrand je meer calorieën dan bij minder en minder hoge golven. Het is daarom ook mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Gemiddeld kun je met surf suppen 500 tot 600 calorieën per uur verbranden.

Altijd veel calorieën verbranden

250 calorieën per uur verbranden is natuurlijk al aardig wat. Je kan dan ook wel zeggen dat je met suppen eigenlijk altijd veel calorieën verbrandt. Zeker als je steeds sneller gaat

suppen loopt het aantal calorieën dat je verbrandt flink op. Een andere goede optie om te trainen en te genieten van ontspanning is wel sup yoga voor yoga boards. Hierbij doe je ontspannende oefeningen zonder de spieren teveel te belasten. Toch kan je ook met sup yoga aardig wat calorieën verbranden.